Hvilke Krav Stilles til Flyttevask

**Hvilke Krav Stilles til Flyttevask?**

Før leietaker kan flytteut og returnere nøklene til utleier, må boligen være grundig rengjort. Dette kravet er beskrevet i Husleieloven, men hva innebærer egentlig en god nok flyttevask?

**Leietakers Ansvar**

Når leieforholdet avsluttes, må leietaker sørge for at boligen leveres tilbake i avtalt stand, som beskrevet i husleiekontrakten og Husleieloven. Boligen skal være rengjort, ryddig og klar til neste leietaker kan flytte inn. Hvis dette ikke er gjort, kan utleier trekke fra depositumet. Det kan imidlertid være uklart hva som regnes som tilstrekkelig rengjøring.

En tommelfingerregel er at boligen bør være i samme stand som ved overtakelse, med unntak av normal slitasje. Utleier kan ikke trekke fra depositum for normal slitasje. For å unngå konflikter om rengjøring, bør leietaker og utleier avklare forventningene på forhånd. Hvis boligen ikke er ren ved tilbakelevering, kan utleier trekke kostnadene fra depositumet.

Leietaker kan ikke klage på at boligen ikke var renere ved innflytting. Hvis boligen ikke var ordentlig rengjort før innflytting, må leietaker melde fra til utleier umiddelbart.

**Husleieloven § 10-2**
**Husleieloven § 5-3**

**Hva Må Rengjøres Før Utflytting:**

- Tøm og rydd ut alt av boligen.
- Vask kriker og kroker som vegger, håndtak, hyller og skap.
- Tøm og vask alle sluk, kjøkkenvifte og vinduer.
- Vask toalett og dusj grundig.
- Kjør en maskinvask i både oppvask- og vaskemaskin.
- Rengjør kjøleskapet grundig, inkludert oppå kjøleskapet.
- Lever tilbake alle nøklene.

**En Enklere Løsning**

For å sikre at depositumet ditt ikke blir redusert på grunn av mangelfull rengjøring, kan det være lurt å bruke et vaskebyrå. Ved å overlate rengjøringen til profesjonelle, slipper både utleier og leietaker å bekymre seg for kvaliteten på rengjøringen.

**Utleiers Ansvar**

Ved utflytting skal depositumskontoen gjøres opp. For å unngå konflikter bør utleier og leietaker gjennomgå boligen sammen. En overtakelsesprotokoll anbefales, da den gir en skriftlig og bildebasert dokumentasjon av boligens tilstand ved overtakelsen. Dette kan forhindre uenigheter ved leieforholdets slutt.

Leietaker plikter å levere tilbake boligen i samme stand som ved innflytting, bortsett fra normal slitasje. Alle eiendeler skal være fjernet. Hvis leietaker har etterlatt eiendeler, må utleier varsle leietakeren om dette og be om at de hentes innen rimelig tid.

Ved å følge disse retningslinjene kan både leietaker og utleier sikre en smidig og konfliktfri avslutning av leieforholdet.

**Husleieloven § 2-8**

grundiggodvask.com tilbyr tjenester som kan hjelpe både leietakere og utleiere med å oppfylle sine forpliktelser. Som abonnent får du avslag på flyttevask gjennom samarbeid med renholdsbyrået grundiggodvask.com. Velg den renholderen som passer deg best basert på tilgjengelighet, pris og tilbakemeldinger fra andre kunder. En enkel løsning i en ellers travel hverdag.

 

Få et gratis tilbud!

  

... Våre Tjenester

Se også andre tjenester vi tilbyr, Flyttevask, JULEVASK, Rundvask, BYGGVASK og Hovedrengjøring.

Leave a comment (all fields required)

Comments will be approved before showing up.